7 woontrends die jouw huis gaan veranderen in 2024.

Dit weekend was ik op de Dutch Design Week in Eindhoven. Wat waren daar enorm veel nieuwe, gave dingen te zien. Maar wat betekent dit voor jouw huis? Ik zette de opvallendste interieurtrends voor je op een rijtje.

  1. Dag goud, hallo zilver. Altijd fijn om een beetje bling bling in huis te hebben. Dat doe je nu met zilver, chroom en roestvast staal. Ik zag dit terugkomen in lampen, spiegels en zelfs stoelen. Laat je huis lekker shinen!
ElseAnna-home1
ElseAnna-home2
 
  1. Zooo zacht. Ons huis wordt steeds zachter. Letterlijk, door aaibare materialen te gebruiken. En ook figuurlijk, door ronde en organische vormen. Doe eens gek en zet een ronde bank in je huis. Je zult zien wat mega effect dit heeft op de ruimte.

  2. Kleed aan je muur. Schilderijen en posters zijn zo passé 😉 Een wandkleed is hét nieuwe ding. Kunstenaars maken de mooiste creaties van textiel. Heerlijk om naar te kijken én om aan te raken.

  3. Licht = kunst. Een lamp is veel meer dan een functioneel ding. Ze stelen nu de show en zijn ware kunstwerken geworden. Echt een sieraad voor in je huis.

  4. Kleur, kleur, kleur. Een huis is niet compleet zonder kleur in je interieur. Van lampen tot meubels tot koffiekopjes: je kunt het overal laten terugkomen.

  5. Oud is nieuw. Hergebruik kenden we natuurlijk al, maar we gaan nu nóg een stap verder. Bijvoorbeeld een bankje van 100% gerecycled plastic. Of tegeltjes in je keuken van oud beton en bakstenen. En het mooie is: het ziet er ook nog prachtig uit!

  6. Ambachten zijn terug. Papiersnijkunst, origami en weven maken een comeback. Met veel liefde en aandacht maken kunstenaars de mooiste creaties. Geen enkel werk is hetzelfde, dus je hebt gegarandeerd iets unieks in huis.

  7. Welke trend zie jij wel zitten voor thuis?